25 Ağu 2010

İÇİNDEN TURKUAZ GEÇEN EVLER





Nevresimler güzel. Elbise de. Birbiriyle ilgisiz gibi görünse de duvarkağıdı, dolap, yatakbaşı; genel bir uyum var bu odada. Göze batan birşey yok. Dolabın küçük modüller halinde olması eşyaları organize etmede oldukça yararlı gibi görünüyor. Bu fikri aklıma not etmeliyim.



 Buradaki gözalıcı abajur sanki odanın tek odak noktasıymış gibi görünse de sehpanın üzerindeki turkuaz lokomotife dikkatinizi çekerim. Çuf çuf çufff...



Merdivenlerdeki çıkış hattını boyamak, İskandinav evlerinde dikkat çeken bir unsurdur benim için. Gri ya da siyahtı gördüklerim. Bu hat bu renkle çok güzel olmuş burada.



 İlk fotoğraftaki nevresimin canlı hali desem abartmış olur muyum? :)
 
Turkuaz, pembe ve beyaz birbirine çok yakışan renkler. Araya biraz tatlı bir yeşil ya da çivit mavi de girince renk cümbüşü eğlendiriyor. Bu renklerin hepsini birarada bulabileceğiniz bir oda fotoğrafına götüreyim sizi. İşte burada. 
Burada biraz daha uçuk bir tonu kullanılsa da verdiği aydınlık ve tazelik etkisi değişmemiş.


 Apartment Therapy

 Burada ise tülün turkuaz olması iddialı ama bir o kadar da sıradışı bir seçim olmuş. Bence çok da yakışmış.

Ben koltuklardaki kılıfları da beğendim. Beyaz en çabuk kirlenen renk olmasına karşılık bence en kolay temizlenendir. Başka bir renkteki lekeyi çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak beyazınkinden daha zordur. Sadece ağartıcı ile beyaz daha da beyazzz...:)


Follow Me on Pinterest

0 yorum:

Yorum Gönder